Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Abitrage & Spelregels

Samenvatting Spelregelwijzigingen 2019-2020

Nieuws afbeelding

12-8

Regelwijzigingen: alle elftalwedstrijden in vier kwarten, de vliegende keeper verdwijnt

De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.

Vier kwarten in plaats van twee helften

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien.

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur. De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).

Vliegende keeper

Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand de bal met het lichaam mag spelen.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

·De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Nu geldt: de strafcorner is o.a. ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

·Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op.

·Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag directwordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

·Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen.

·Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangeverbestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

De volledige tekst is te vinden op de WFHC-site: Lisateam/Club/Documenten/Arbitrage.

Veel succes op de velden in  het nieuwe seizoen,

Pieter Gordinou.

Sponsor uitgelicht

WFHC TV

WORD VRIJWILLIGER

WFHC zoekt enthousiaste leuke, gezellige mensen die zich in willen zetten voor de club.

Bijvoorbeeld voor de wedstrijdtafel, de technische commissie, sponsorcommissie, et cetera.

Je leert nieuwe mensen kennen en maakt kennis met de club op een andere manier!

Meld je dus nu aan of neem contact op voor meer informatie.